Fatalistlikult/ Fatalistically

On asju, millest me ei taha aru saada. Seda põhjustab fatalism. Ütleme, et sa vaatad filmi, mis räägib sulle huvitavat lugu. Kuidas on aga sellega, mis selle taustal jookseb? Kogu vaikimisi kultuur, väärtused, tavad, õpetused (samuti arvutiga joonistatud J), mis on hea ja õige, mis on moes, teooriad, ravid, mida esitletakse tõena, samal ajal kui tõeliselt on tegu ainult kellegi kunagi välja mõeldud ja ellu viidavate teooriatega? Mis siis kui sulle räägitakse neid paeluvaid lugusid sellepärast, mis jookseb vaikimisi taustal ning esiplaanil olevad lood on ainult kattevari? Niimoodi programmeeritakse fatalismi e kultuuri inimestesse. See tekitab omakorda inimestes positiivset naivismi ja selle vastas asub igaühe sees uinunud või ärkvel olev negatiivne naivism, mis paneb neid, kes on võltsist positiivsusest end läbi närinud, kartma ja trotsima kõike ja kõiki – ja sama naiivselt ka nägema kurja kõiges selles, milles seda pole tõeliselt? Negatiivne naiivsus ei ole parem kui selle positiivne vaste, see on lihtsalt üks psüühilise evolutsiooni tahke.

Film „Maatriks“. Selle filmi erilisus seisnes ja seisneb selles, et lugu rääkis taustsüsteemist, mida tähele ei panda. Ja sealt edasi? Nagu Neo ütles – see on ainult Sinu teha. Vaata ringi.



 
There are things that we don´t want to understand. It is caused by fatalism. Let´s say that you´re watching a movie that captures you. What about all that, what´s on the background of the story? All that default culture, values, traditions, teachings (also those drawn on a computer-screen J), that tell you what is good and right, what´s in, what´s out, theories, cures that are presented as truth, while in real it´s just someone´s theory about things and was put into practice for everyone else? What if they tell you all those captivating stories because of all that, what´s on the background and all that, what´s in forefront, is only for concealment? That´s how fatalism i.e culture is programmed to rule over people. It causes in people positive naivité and in the opposite of it is dormant or active negative naivité, that makes people, who have ceased to be positively naive, to fear and defy everything and everyone – and as naively see evil in things, where there is none? Negative naivité is not in real better than it´s positive counterpart, it´s just a facet of psychic evolution.

„Matrix“ movie.  It was and is special, because it told us a story about background, that is latent. And where we go from there? As Neo said – it´s a choice he leaves to You. Look around.

 

Kommentaarid

Populaarsed postitused